Aircondition

Service af airconditionanlæg

Med tiden taber din bils airconditionanlæg kølemiddel. Et airconditionanlæg indeholder mellem 500 og 700 gram kølemiddel, og det taber mellem 80 og 100 gram om året. Det er helt almindeligt, men ikke uskadeligt. Hvis din bils airconditionanlæg taber alt for meget kølemiddel, holder anlægget op med at køle. Det kan ødelægge kompressoren, hvilket kan blive en bekostelig affære. Du bør altså ikke vente med at få dit airconditionanlæg efterset, indtil du kan mærke, at det ikke længere virker.

Et bedre indeklima

Din bils airconditionanlæg betyder meget for indeklimaet i din bil, for det er på den måde, at du regulerer både temperatur og fugtighed. Hvis luften i kabinen er fugtig, kan der være svampesporer i luften, som ikke forsvinder af sig selv. Tværtimod kan de give helbredsproblemer for dig og din familie.

Serviceeftersyn med jævne mellemrum

Din bils airconditionanlæg er ikke nødvendigvis med i planen i servicemanualen. Vi tjekker gerne dit airconditionanlæg, når vi alligevel har din bil til serviceeftersyn, eller hvis du beder os specifikt om det. Det er vigtigt at efterse airconditionanlægget med jævne mellemrum, og som udgangspunkt bør der ikke gå mere end to år mellem hvert eftersyn. Hvis du kører meget, er det en god idé at få efterset airconditionanlægget hvert forår, inden sommerens varme rammer os. Hvis du oplever, at der er fugt eller dårlig lugt i bilen, er det tegn på, at der har samlet sig en bakterieflora i dit airconditionanlæg.

Aircondition også om vinteren

Selvom det er fristende at slukke for airconditionanlægget om vinteren for at spare brændstof, er det en dårlig idé. Hvis anlægget ikke kører i mange måneder, risikerer du, at pakningerne bliver tørre og utætte, fordi smøremidlet står stille. Et defekt airconditionanlæg er i sidste ende meget dyrere at reparere end at køre med airconditionanlægget tændt om vinteren. En behagelig sidegevinst er, at du får et tørt indeklima i bilen, selvom du har varme på om vinteren.

Pleje af anlægget

Vi skifter eller påfylder kølemiddel på dit airconditionanlæg. I gamle dage anvendte man det miljøskadelige freon, men det gør vi naturligvis ikke længere. Vores mekanikere er uddannede til og har erfaring med at aftappe og påfylde kølemiddel på en måde, så vi undgår spild. Vi skifter også olie på anlægget, så du ikke risikerer at kompressoren løber tør for smøremiddel og går i stykker. Vi sørger naturligvis også for at skifte luftfilter, når det er nødvendigt, og vi kontrollerer tørreren, som skal udtrække fugt og snavs fra kølemidlet. Kontakt os allerede i dag på telefon: 30 22 29 66 eller på e-mail: info@risbjerg-auto.dk.

Hos os får du altid professionel service af din bils airconditionanlæg.