Dækskift

Alle bilejere vil før eller siden komme ud for at skulle skifte dæk. Nogle vælger at gøre det selv, mens andre lader deres lokale mekaniker klare det for dem. Hos Risbjerg Auto står vi altid til din rådighed, når du skal have skiftet dine dæk.

Nedslidte dæk er livsfarlige

Det kan koste dig dyrt at køre på nedslidte dæk. Loven foreskriver, at der skal være mindst 1,6 mm slidbane på dækkene. Hvis du bliver standset af politiet med nedslidte dæk, koster bøden dig tusinde kroner for hvert dæk. Derudover skal du tænke på, at det også er farligt for dig selv og dine omgivelser at køre på nedslidte dæk, da dækkene ikke længere har samme greb på vejen. En katastrofeopbremsning eller kørsel i regnvejr på nedslidte dæk kan være direkte livsfarligt.

Sommer­, vinter­ og helårsdæk

Det lyder fristende at køre på helårsdæk hele året, men det er en direkte dårlig idé, da helårsdæk er en hybrid mellem vinter­ og sommerdæk og i realiteten kun egner sig til forår og efterår. I lave temperaturer har du behov for dæk, som er blødere og mere fleksibelt. Vinterdæk er opbygget af en række lameller, hvilket giver mange kanter og dermed et bedre vejgreb. Moderne sommerdæk har tit et asymmetrisk slidbanemønster og er fremstillet i et lidt hårdere gummi end vinterdæk. Sommerdæk har typisk en kortere standselængde på både tør og våd sommervej end vinter­ og helårsdæk. Hvis du vil være sikker på, at din bils køreegenskaber ikke er væsentligt forringet som følge af forkert dæktype, bør du skifte mellem vinter­ og sommerdæk hvert halve år. Kom ind til os, og hør nærmere. Vi rådgiver dig vedrørende dæktype og skifter hurtigt og nemt dine dæk.

Irriterende punkteringer

Udover den ubekvemme situation med skifte til reservehjul eller dæklapning midt i trafikken, er en punktering ofte en årsag til irritation, fordi du efterfølgende skal have skiftet dæk. Hvis du har brugt lappespray, der uden hjulskift lapper mindre utætheder i det punkterede dæk, må du kun køre med dækket som en nødløsning. Det samme gælder, hvis du kører på såkaldte punkterfri dæk. Du bør i de tilfælde køre direkte til nærmeste værksted. Hos Risbjerg Auto lapper vi gerne dit punkterede dæk. Vi afmonterer dækket, så vi kan kontrollere det for skader. Hvis skaden ikke er større end det tilladte, udfører vi en lapning. Lappen limes på fra indvendig side og trækkes ud gennem dækket. Derpå tjekker vi for utætheder og til sidste afbalanceres hjulet. Husk at tjekke dæktryk hveranden uge, så du opdager det i tide, hvis du har en langsompunktering. Det kan på sigt spare dig en masse besvær. Kontakt os allerede i dag på telefon: 30 22 29 66 eller på e-mail: info@risbjerg-auto.dk.